Portfolio

loft in center of Athens II

Comment count:

 

 LOFT ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ (ΠΛΑΚΑ)

 

Μέσα στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην γραφική Πλάκα, ένα διαμέρισμα στον έκτο όροφο ενός κτιρίου παίζει με την Παλιά και τη Σύγχρονη Αθήνα μέσω μιας φιλοσοφίας απόλυτης χαλάρωσης και απόλαυσης.

Απέναντι από την Κεντρική Αγορά μία παλιά σχολή έκλεισε και τη θέση της πήρε ένα διαμέρισμα, όπου η λιτότητα και οι απλές φόρμες πρωταγωνιστούν δίνοντας στο χώρο ένα αέρινο και ευχάριστο ύφος.

 Όλη η μελέτη  του εσωτερικού χώρου, διαμόρφωση καθώς και η Αρχιτεκτονική του εξωτερικού χώρου στην βεράντα και η επιλογή των υλικών έγινε από το γραφείο KDIAKOSMOS  το οποίο ασχολείται με την Αρχιτεκτονική  εσωτερικού χώρου και Διακόσμηση σε συνδυασμό με την  In Tectus  Θάλεια Ντούρου.  Tα πάντα έγιναν βάσει ειδικού σχεδιασμού και αυστηρής επίβλεψης κατασκευής.

Το Loft βρίσκεται στον έκτο όροφο ενός κτιρίου με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και η διάταξη του χώρου αφήνει όλα τα δωμάτια σε άμεση επικοινωνία μεταξύ τους. Ανεβαίνοντας ένα επίπεδο φτάνεις στο υπνοδωμάτιο το οποίο διαχωρίζεται από το υπόλοιπο σπίτι με τρία συρόμενα φύλλα που ανοίγουν κατά βούληση και στην πλήρη ανάπτυξή του παρουσιάζει τον παγκόσμιο χάρτη της Γης. Το θέμα του διαχωριστικού είναι προσωπική επιλογή του ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι λάτρης των ταξιδιών και συλλέκτης διαφόρων αντικειμένων από τις παγκόσμιες αγορές.

Το ανοιχτόχρωμο παρκέ που ντύνει το εσωτερικό του σπιτιού, και τα ξύλινα deckστη βεράντα σε διαφορετικά επίπεδα, δημιουργούν έναν ιδανικό καμβά για τη λιτή διακόσμηση και αναδεικνύουν με τρόπο μοναδικό το minimal ύφος.

Το καθιστικό σε υπόλευκο χρώμα και χαμηλούς τόνους, έχει πρώτη θέση μπροστά στο άπλετο φως που χαρίζουν στο χώρο οι μεγάλες τζαμαρίες στην κύρια όψη του. Πίσω από τον καναπέ, ένα βαρύ ξύλινο τραπέζι μοναστηριακού τύπου πλαισιώνεται από μακρόστενους πάγκους αντί καρέκλες και γίνεται ιδανικό για φιλικές συγκεντρώσεις με μοναδική θέα στο Βράχο της Ακρόπολης. Η κουζίνα, σε τόνους ανοιχτόχρωμου ξύλου και κόκκινης λάκας, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον υπόλοιπο χώρο. Το υπνοδωμάτιο, ένα επίπεδο ψηλότερα, αποτελείται από μια έξυπνη κατασκευή που φιλοξενεί το κρεβάτι και το κεφαλάρι (- αποθηκευτικός χώρος), ενώ έχει άμεση επαφή με τη βεράντα και το Jacuzzi, το οποίο έχει πρόσβαση από το δωμάτιο αλλά και από τη βεράντα, περιμένοντας να χαρίσει στον ιδιοκτήτη του στιγμές χαλάρωσης. Το βεστιάριο, σε ανοιχτή θέση δίπλα από το επίπεδο του υπνοδωματίου αφήνει μια αίσθηση ελευθερίας  στον ιδιοκτήτη.

Ένας διάδρομος μας οδηγεί στο μπάνιο, όπου ακολουθείται το ύφος της διακόσμησης που επικρατεί στο υπόλοιπο σπίτι. Οι γκρι αποχρώσεις συνδυάστηκαν με λευκά βότσαλα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον απόλυτα «ζεν», που έρχεται να προστεθεί στη σοφιστικέ αισθητική αυτού του πραγματικά εξαιρετικού χώρου.

Ενός χώρου που σε προκαλεί να απολαύσεις κάθε στιγμή της ημέρας.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον φωτισμό του χώρου που επετεύχθη με την χρήση χωνευτών σωμάτων σε γύψινες κατασκευές και κρυφών φωτισμών  . Τα φωτιστικά  προέρχονται από την εταιρία Apleton. Μέσω των φωτεινών πηγών δημιουργείται ένας ατμοσφαιρικός φωτισμός. Λιτοί όγκοι και φυσικά υλικά παίρνουν σχήμα και μορφή δημιουργώντας έναν χώρο φωτεινό, και χαλαρωτικό , καθώς μιλάμε για ένα διαμέρισμα στην καρδιά της Αστικής μας πόλης, που συνδέει την απλότητα της φύσης με την εξέλιξη του τεχνικού  φωτισμού .

Φωτογράφηση: Ιωάννα Νικολαρεΐζη

 

Additional info

  • Website: http://
  • Landscape: No
  • Portrait: Yes
Share it!

Interior Design

ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 55, 154 51 ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ

ATHENS  GREECE

TEL   +30 2107211812,

        +30 2107211910, 

        +30 6932 389148

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   

Copyright © 2013 K Diakosmos.

 

Our website is protected by DMC Firewall!