Portfolio

villa in sparti

Comment count:

 

ΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ

 

Λίγο πιο έξω από τον συνωστισμό της πόλης βρίσκεται το εν λόγω σπίτι του οποίου τη διαμόρφωση ανέλαβε το γραφείο από το στάδιο των τούβλων.

 Όλη η μελέτη του εσωτερικού χώρου, διαμόρφωση καθώς και η Αρχιτεκτονική του εξωτερικού χώρου και η επιλογή των υλικών έγινε από την KDIAKOSMOS  η οποία ασχολείται με την Αρχιτεκτονική  εσωτερικού χώρου και Διακόσμηση.  Τα πάντα έγιναν βάσει ειδικού σχεδιασμού και αυστηρής επίβλεψης κατασκευής.

 

Με επεμβάσεις από την αρχή της κατασκευής και αναδιοργανώσεις των χωρών το μελετητικό γραφείο επιδίωξε και κατάφερε να δημιουργήσει ένα χώρο προσεγμένο και κομψό , προσαρμοσμένο απόλυτα στις ανάγκες των ιδιοκτητών αλλά και εντυπωσιακό για τους επισκέπτες.

Η ανάμειξη σύγχρονων και κλασσικών υλικών υψηλής ποιότητας έγινε με λειτουργικό τρόπο και σε αρμονικές αναλογίες. Κάθε λεπτομέρεια είναι μελετημένη και το σύνολο χαρακτηρίζεται από τις ειδικές κατασκευές- ιδιαίτερα δομικές -που δίνουν μία μοναδικότητα στο σπίτι αυτό. Ο ευφυής και απροσδόκητος συνδυασμός μοντέρνων και παλαιότερων στοιχείων, διαμορφώνει ένα περιβάλλον με ξεχωριστό χαρακτήρα.

 

Η οικία χωρίζεται σε τρία επίπεδα ισόγειο (υποδοχή ), όροφο (υπνοδωμάτια ) και playroom στο υπόγειο ,εκμεταλλεύεται δε στο έπακρό το φυσικό φως που διαχέεται στους χώρους, τους χρωματίζει και τους ζεσταίνει ενώ παράλληλα η όμορφη θέα, ιδιαιτέρως από την πίσω πλευρά προς το κάστρο του Μυστρά , συμβάλλει στην ευχάριστη ατμόσφαιρα που κυριαρχεί.

Με την άφιξη στην κύρια είσοδο του σπιτιού ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από την πρόσοψη. Μπαίνοντας αντικρίζει την κεντρική σκάλα με το τα περίτεχνο σιδερένιο κάγκελο δουλεμένο σε νεοκλασικό μοτίβο και την ξύλινη κουπαστή που αναδεικνύεται  από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία όλου του σπιτιού και πρωταγωνιστεί στο χώρο. Κοιτώντας επάνω εντυπωσιάζεται κανείς από την Αναγεννησιακού θέματος ζωγραφική του ταβανιού .

Δεξιά από την σκάλα ο τοίχος έχει διαμορφωθεί με μία εσοχή η οποία φιλοξενεί μία  κονσόλα με καθρέφτη ειδικής κατασκευής . Στην αριστερή πλευρά της σκάλας έχουν δημιουργηθεί  κάθετες γύψινες κατασκευές, οι οποίες λειτουργούν ως διαχωριστικό της εισόδου και του σαλονιού αλλά και ως φωτιστικά. Εκατέρωθεν της κυρίας εισόδου, της οποίας ο σχεδιασμός ακολούθησε την κλασσική γραμμή ,έχουν τοποθετηθεί δύο μικρές punket με φόντο της γύψινες σκότιες στον τοίχο οι οποίες είναι βαμμένες με ειδική τεχνοτροπία.

Ο ορατός χώρος του ισογείου χωρίζεται σε τρία ισάξια μέρη. Στο χώρο υποδοχής, στο σαλόνι αριστερά και στην τραπεζαρία. Υπάρχει, ακόμη, ένα  wc,  μία ευρύχωρη κουζίνα που επικοινωνεί με την τραπεζαρία μέσω ενός  πρόχειρου καθιστικού καθώς επίσης και ένα γραφείο . Από το πρόχειρο καθιστικό μπορούμε να δούμε τον πίσω κήπο, την πισίνα και το   barbeque .

Το δάπεδο στο ισόγειο όπως και η σκάλα είναι από μάρμαρο Διονύσου, ενώ μαρκετερί υπάρχει περιμετρικά, από μπεζ μάρμαρο ώστε να σπάει ευχάριστα την μονοτονία.

Το κυρίως σαλόνι αποτελείται από έπιπλα ανάλογου ύφους και στην δεξιά πλευρά εκτείνεται με υψομετρική διαφορά η τραπεζαρία. Η τραπεζαρία χαρακτηρίζεται κυρίως από τα πλούσια μεταξωτά υφάσματα  που διακοσμούν την μπαλκονόπορτα και δύο στενόμακρες γύψινες διακοσμήσεις εκατέρωθεν του μπουφέ.

Τα χρώματα είναι ζεστά και έτσι συνεχίζουν και στο σαλόνι όπου δεσπόζουν οι μεγάλοι καναπέδες  . Οι τοίχοι είναι βαμμένοι σε χρώμα σπαγγί, γύψινο φαρδύ κορδόνι “τρέχει” στις γωνίες με νεοκλασικά μοτίβα. Παρατηρούμε ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι με κρύσταλλο στο κέντρο του κυρίως καθιστικού, και ένα ανάκλιντρο κλασσικού στυλ από το κατάστημα Καραγεωργίου.

Το αρχιτεκτονικό στοιχείο που δίνει το στίγμα του είναι οι ψευδοροφές που τονίζουν την ανεξαρτησία κάθε χώρου και φωτίζουν διακριτικά με την χρήση spot και κρυφού φωτισμού.

Οι εξωτερικοί χώροι –κάγκελα, στηθαία ,πόρτα μάνδρας ,καθιστικά ,  barbeque  κ.α.-έχουν μελετηθεί και αυτοί από την KDIAKOSMO.        

 

 

Additional info

  • Website: http://
  • Landscape: No
  • Portrait: No
Share it!

Interior Design

ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 55, 154 51 ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ

ATHENS  GREECE

TEL   +30 2107211812,

        +30 2107211910, 

        +30 6932 389148

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   

Copyright © 2013 K Diakosmos.

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!